Mundësitë dhe risqet që lindin nga kriptovalutat – A2 Business, 21052020

Parlamenti pritet të miratojë ligjin “Për tregjet financiare të bazuara në teknologjinë e regjistrave të shpërndarë”, i cili legjitimon kriptomonedhat. Në këtë mënyrë, Shqipëria bëhet një ndër të paktat vende të Europës që legalizon dhe rregullon kuadrin ligjor për monedhat virtuale, pas Maltws, Francws dhe Lihtenshtajnit. Ndërsa në botë, numri i shteteve që kanë zhvilluar kriptovalutat, numri i të cilave i kalon sot 1300 dhe ku ndër më të njohurat është Bitcoin, është shumë më i madh.

Për të diskutuar më shumë lidhur me kriptovalutat, i ftuar përmes Skype nga Shkupi, Arton Lena, drejtor i përgjithshëm i WVP Fund Menagement Tirana