“Mungesa e paskajores në standard, humbje e madhe”, Elezi: Zelli kundër gjuhës shqipe nuk është ndaj fjalëve të huaja

Publikuar më: 19/11/2022, ora 10:12

“Mungesa e paskajores në standard, humbje e madhe”, Elezi: Zelli kundër gjuhës shqipe nuk është ndaj fjalëve të huaja

Publikuar më: 19/11/2022, ora 10:12

Vështirësinë e kuptimit nga toskët të gegnishtes Elezi e lidh me standardin, pasi para vitit 1944 dy dialektet po shkonin drejt shkrirjes, paskajorja dhe gegnishtja, sipas tij kuptoheshin edhe në jug. Dhe prandaj sugjeron hapje të standardit. Por kjo për gjuhëtarin kërkon edhe shumë vullnet nga qeveria dhe akademia. Sipas tij mungesa e paskajores në standard, është humbje e madhe.

“Mungesa e paskajores në standard, humbje e madhe”, Elezi: Zelli kundër gjuhës shqipe nuk është ndaj fjalëve të huaja

Publikuar më: 19/11/2022, ora 10:12

Vështirësinë e kuptimit nga toskët të gegnishtes Elezi e lidh me standardin, pasi para vitit 1944 dy dialektet po shkonin drejt shkrirjes, paskajorja dhe gegnishtja, sipas tij kuptoheshin edhe në jug. Dhe prandaj sugjeron hapje të standardit. Por kjo për gjuhëtarin kërkon edhe shumë vullnet nga qeveria dhe akademia. Sipas tij mungesa e paskajores në standard, është humbje e madhe.