Mungesa e turistëve, italianët në radhë për të vizituar muzetë e tyre

Muzetë e Vatikanit rihapën sërish pjesën më të madhe të dyerve që prej datës 1 qershor duke i dhënë fund qëndrimit mbyllur për 3 muaj për shkak të koronavirusit. Pak ditë përpara nisjes së pandemisë, ka pasur radhë të gjata të turistëve të cilët prisnin të emocionuar për të hyrë në muzetë e mrekullueshëm, atje ku ndodhen disa nga kryeveprat më të mëdha të Rilindjes në botë, nga Roma e lashtë apo objekte egjiptiane nga dora e njeriut. Përpara mbylljes së vendit, të vizitoje muzeun ishte si të futeshe në një konservë sardelesh. Aq të shumtë ishin turistët që qëndronin të ngjeshur në korridore, të ndalur përpara veprave dhe skulpturave më të famshme. Tani, me një numër të kufizuar, vendasit mund të mrekullohen në paqe me kryeveprat dhe muret e mbuluara nga veprat e artit.