Mungon infrastruktura, qyteti antik është lënë në harresë

Publikuar më: 25/7/2022, ora 15:22

Mungon infrastruktura, qyteti antik është lënë në harresë

Publikuar më: 25/7/2022, ora 15:22

Daton që nga viti 117 pas Krishtit, por sot qyteti antik i Adrianopolis, gjendet i harruar pavarësisht vlerës arkeologjike dhe kulturore që mbart, si një vendbanim i hershëm i periudhës perandorake. Kryetari i bashkisë së Dropullit, Dhimitër Toli, shprehet se institucioni që ai drejton është i pafuqishëm financiarisht, për t'i dhënë vlerën e duhur qytetit antik te Adrianopolisit.

Mungon infrastruktura, qyteti antik është lënë në harresë

Publikuar më: 25/7/2022, ora 15:22

Daton që nga viti 117 pas Krishtit, por sot qyteti antik i Adrianopolis, gjendet i harruar pavarësisht vlerës arkeologjike dhe kulturore që mbart, si një vendbanim i hershëm i periudhës perandorake. Kryetari i bashkisë së Dropullit, Dhimitër Toli, shprehet se institucioni që ai drejton është i pafuqishëm financiarisht, për t'i dhënë vlerën e duhur qytetit antik te Adrianopolisit.