NATO në alarm, Rusia zgjeron prezencën ushtarake në Arktik

Rusia po zgjeron prezencën ushtarake ne Arktik duke ndërtuar baza të reja në skajin verior të planetit. Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe vendet aleate në NATO janë të shqetësuara pasi forcat ruse janë fare pranë Alaskës, diçka që nuk ndodhte që prej Luftës së Ftohtë.