NATO po ratifikon anëtarësimin e Suedisë dhe Finlandës

Publikuar më: 5/7/2022, ora 16:13

NATO po ratifikon anëtarësimin e Suedisë dhe Finlandës

Publikuar më: 5/7/2022, ora 16:13

Së shpejti dhe dy flamurë të tjerë do të shtohen në selinë qendrore të NATO-s në Bruksel. Aleanca ushtarake nisi zyrtarisht procesin e pranimit të Suedisë dhe Finlandës, pasi përfaqësuesit e tyre firmosën protokollet e anëtarësimit. Sekretari i përgjithshëm, Jens Stoltenberg, i dha një peshë të madhe këtij zhvillimi dhe e konsideroi garanci të shtuar për sigurinë në mbarë globin.

NATO po ratifikon anëtarësimin e Suedisë dhe Finlandës

Publikuar më: 5/7/2022, ora 16:13

Së shpejti dhe dy flamurë të tjerë do të shtohen në selinë qendrore të NATO-s në Bruksel. Aleanca ushtarake nisi zyrtarisht procesin e pranimit të Suedisë dhe Finlandës, pasi përfaqësuesit e tyre firmosën protokollet e anëtarësimit. Sekretari i përgjithshëm, Jens Stoltenberg, i dha një peshë të madhe këtij zhvillimi dhe e konsideroi garanci të shtuar për sigurinë në mbarë globin.