NATO vendos 300 mijë ushtarë në gatishmëri të lartë: Rusia, kërcënimi kryesor

Publikuar më: 27/6/2022, ora 15:29

NATO vendos 300 mijë ushtarë në gatishmëri të lartë: Rusia, kërcënimi kryesor

Publikuar më: 27/6/2022, ora 15:29

NATO do të vendosë mbi 300 mijë ushtarë në gatishmëri të lartë, ndërsa Rusinë e konsideron kërcënimin kryesor për sigurinë e vendeve anëtare. Këto i konfirmoi sekretari i përgjithshëm, Jens Stoltenberg, i cili shtoi se po punohet fort për të pranuar Finlandën dhe Suedinë, si shtete anëtare të aleancës ushtarake. Gjithashtu shtoi se po monitorohet me kujdes situate në Kaliningrad, enklavën ruse në baltik.

NATO vendos 300 mijë ushtarë në gatishmëri të lartë: Rusia, kërcënimi kryesor

Publikuar më: 27/6/2022, ora 15:29

NATO do të vendosë mbi 300 mijë ushtarë në gatishmëri të lartë, ndërsa Rusinë e konsideron kërcënimin kryesor për sigurinë e vendeve anëtare. Këto i konfirmoi sekretari i përgjithshëm, Jens Stoltenberg, i cili shtoi se po punohet fort për të pranuar Finlandën dhe Suedinë, si shtete anëtare të aleancës ushtarake. Gjithashtu shtoi se po monitorohet me kujdes situate në Kaliningrad, enklavën ruse në baltik.