Ndërtuesit ankohen për taksat e larta, kostot te qytetarët – A2

Ndërtuesit ankohen për taksat e larta, kostot te qytetarët

Ndërtimi iu bashkohet sektorëve që kërkojnë nga qeveria ulje të taksave. Arben Dervishi, sekretar i përgjithshëm i Shoqatës së Ndërtuesve shpjegon se ky sektor rëndohet aktualisht nga një barrë e lartë fiskale, si nga qeveria, ashtu edhe nga pushteti vendor. Kosto që në finale iu faturohen konsumatorëve në shitjen e banesave dhe dyqaneve.

Ka një rritje të çmimeve të ndërtimit. Pra, si rezultat i politikave, ose i taksave me të cilat ndërtimi është ngarkuar, sepse është menduar se ndërtimi fiton shumë prandaj duhet ngarkuar edhe me taksa, ne kemi kaluar në rritjen e kostos”.

Arben Dervishi, sekretar i përgjithshëm i Shoqatës së Ndërtuesve
Vetëm në Tiranë, taksa që paguhet për infrastrukturën është 8% e çmimit të shitjes për metër katror. Ndërtuesit kanë kërkuar që kjo taksë të paguhet me këste.

Shkarkoni aplikacionin e A2