Ndihma ekonomike, Pampuri: Skema e re përjashton familjet në nevojë – A2

Ndihma ekonomike, Pampuri: Skema e re përjashton familjet në nevojë

Skema e re e ndihmës ekonomike ka përjashtuar nga përfitimi i pagesës qindra familje në nevojë. Ish-deputetja e Partisë Demokratike, Oriola Pampuri, është shprehur se sistemi i pikëzimit është korruptiv, për shkak se skualifikon edhe ato shtëpi në varfëri ekstreme. Sipas Pampurit, në hartimin e pagesave të ndihmës ekonomike qeveria duhet të bëjë edhe llogaritjen e minimumit jetik për individët dhe jo të ulë fondet, duke reduktuar përfituesit.