Ndihmë për drejtësinë, në 7 vite BE i ka dhënë Shqipërisë 134 milionë euro

Publikuar më: 10/1/2022, ora 20:34

Ndihmë për drejtësinë, në 7 vite BE i ka dhënë Shqipërisë 134 milionë euro

Publikuar më: 10/1/2022, ora 20:34

Në 7 vite Bashkimi Europian i ka dhënë Shqipërisë 134 milionë euro për të përmirësuar sistemin gjyqësor. Në raportin special për vitin 2021,theksohet se Shqipëria ka problematika për sa i përket lirisë së shprehjes. Në aspektin e perceptimit të korrupsionit Shqipëria është në vendin e parafundit në Ballkanin Perëndimor, duke lënë pas vetëm Kosovën. Në raportin special për vitin 2021, për sa i përket sundimit të ligjit në Ballkanin Perëndimor, Bashkimi Europian thekson se nga viti 2014deri në vitin 2020, ka akorduar për Shqipërinë 134 milionë euro ndihmë për të përmirësuar sistemin gjyqësor dhe prokurorinë.

Ndihmë për drejtësinë, në 7 vite BE i ka dhënë Shqipërisë 134 milionë euro

Publikuar më: 10/1/2022, ora 20:34

Në 7 vite Bashkimi Europian i ka dhënë Shqipërisë 134 milionë euro për të përmirësuar sistemin gjyqësor. Në raportin special për vitin 2021,theksohet se Shqipëria ka problematika për sa i përket lirisë së shprehjes. Në aspektin e perceptimit të korrupsionit Shqipëria është në vendin e parafundit në Ballkanin Perëndimor, duke lënë pas vetëm Kosovën. Në raportin special për vitin 2021, për sa i përket sundimit të ligjit në Ballkanin Perëndimor, Bashkimi Europian thekson se nga viti 2014deri në vitin 2020, ka akorduar për Shqipërinë 134 milionë euro ndihmë për të përmirësuar sistemin gjyqësor dhe prokurorinë.