Ndikimi i krizës në ekonomi dhe plani i qeverisë për rimëkëmbjen

Kriza e koronavirusit ka futur në ngërç ekonominë dhe buxhetin e shtetit. Një situatë me të cilën nuk po përballet vetëm ekonomia shqiptare, por i gjithë globi. Por, natyrisht amortizimi i efekteve të kësaj krize ekonomike do të varet shumë nga përgjigjja e qeverisë. Dy paketa financiare janë në fuqi, teksa qeveria ka premtuar planin e rimëkëmbjes në fund të qershorit. Ministria e Financave pritet të rishikojë buxhetin e këtij viti, teksa do të emetojë edhe një eurobond me vlerë 650 milionë euro në tregun ndërkombëtar. Prej këtyre masave do të varet ekonomia e gjithësecilit dhe ajo e përbashkët. Në studion e “A2 Business Week” ishte e ftuar ministrja e Financave, Anila Denaj.