Ndikimi i Listës Serbe në zgjedhje rrezikon demokracinë në Kosovë

Ndikimi i Listës Serbe, që komandohet nga Beogradi zyrtar, në zgjedhjet parlamentare të Kosovës shikohet si një rrezik për demokracinë dhe kundërshtim i kushtetutës. Analistët e çështjeve juridike paralajmërojnë efektet negative që sjell një ndikim i kësaj force politike tek deputetët e pakicave jo serbe.