Ndikimi i tërmetit në ekonominë e vendit

Tërmeti i 26 nëntorit dhe pasgoditjet që pasuan dot ë japin ndikim në ekonomi, duke pasur parasysh edhe peshën që patën dy qarqet e goditura, Durrësi dhe Tirana, në Prodhimin e Brendshëm Bruto.

Sipas INSTAT, qarku i Tiranës jep 42% në ekonominë e vendit, ndërsa Durrësi, 9,9%. Një numër i madh biznesesh janë të përqendruar në këto dy rajone, për shkak të përqendrimit të industrisë dhe turizmit.

Si do të ndikojë tërmeti dhe pasojat shkatërrimtare të tij në ekonominë e vendit.

I ftuar në A2 Business, Adrian Civici, ekspert për ekonominë.