Ndikimi nga Covid-19, KE: Shqipëria goditje në buxhet, -540 milionë euro të ardhura

Raporti i parë i Komisioni Evropian për këtë vit ka analizuar ndikimin që koronavirusi do të ketë tek ekonominë e vendeve potenciale për t’u integruar. Për rastin e Shqipërisë parashikohet një goditje e fortë, që do të reflektohet me rënie të ndjeshme të të ardhurave në buxhetin e shtetit me rreth 540 milionë euro në gjashtëmujorin e parë. Komisioni Evropian vlerëson se ndikimi i pandemisë së COVID-19 do të ndihet për shkak të turizmit dhe lidhjeve të forta ekonomike që ka vendi me shtetet e goditura më shumë nga koronavirusi.

  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 3 viktima në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 131 raste të reja në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 115 të shëruar në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | MSH: 189 të shtruar në spital, 16 në terapi intensive, 5 të intubuar