Ndikimi rus në Ballkan, Demiraj: I madh, por hapësira në Shqipëri është minimale për shkak të mbështetjes së SHBA

Publikuar më: 11/1/2022, ora 19:53

Ndikimi rus në Ballkan, Demiraj: I madh, por hapësira në Shqipëri është minimale për shkak të mbështetjes së SHBA

Publikuar më: 11/1/2022, ora 19:53

Influenca ruse në Ballkanin Perëndimor është shumë e madhe, sidomos në Bosnjë Hercegovinë dhe Serbi, por në Shqipëri hapësira për të vepruar është minimale. Këtë mendim ndau në studion e Ditari në A2 CNN koloneli Dritan Demiraj, sipas të cilit, vendi ynë ka mbështetje të madhe amerikane dhe kjo i pamundëson Rusisë të arrijë objektivat e saj. Ai tregoi skenarët e Rusisë në destabilizmin e Malit të zi dhe Maqedonisë së Veriut, por këto tentativa dështuan.

Ndikimi rus në Ballkan, Demiraj: I madh, por hapësira në Shqipëri është minimale për shkak të mbështetjes së SHBA

Publikuar më: 11/1/2022, ora 19:53

Influenca ruse në Ballkanin Perëndimor është shumë e madhe, sidomos në Bosnjë Hercegovinë dhe Serbi, por në Shqipëri hapësira për të vepruar është minimale. Këtë mendim ndau në studion e Ditari në A2 CNN koloneli Dritan Demiraj, sipas të cilit, vendi ynë ka mbështetje të madhe amerikane dhe kjo i pamundëson Rusisë të arrijë objektivat e saj. Ai tregoi skenarët e Rusisë në destabilizmin e Malit të zi dhe Maqedonisë së Veriut, por këto tentativa dështuan.