Ndryshon gjeografia e tregtisë së jashtme të Shqipërisë

Publikuar më: 18/8/2022, ora 16:59

Ndryshon gjeografia e tregtisë së jashtme të Shqipërisë

Publikuar më: 18/8/2022, ora 16:59

Lufta në Ukrainë dhe kriza e çmimeve po ndryshojnë gjeografinë e tregtisë së jashtme të Shqipërisë. Turqia është kthyer në vendin kryesor nga i cili Shqipëria importon më shumë mallra duke zëvendësuar kështu Italinë që tradicionalisht që ka mbajtur këtë pozicion. Rusia, që deri vitin e shkuar mbante pozicionin e katërt për sa i përket origjinës së mallrave të blera ka zbritur shumë pozicione duke u zëvendësuar nga Arabia Saudite apo Serbia.

Ndryshon gjeografia e tregtisë së jashtme të Shqipërisë

Publikuar më: 18/8/2022, ora 16:59

Lufta në Ukrainë dhe kriza e çmimeve po ndryshojnë gjeografinë e tregtisë së jashtme të Shqipërisë. Turqia është kthyer në vendin kryesor nga i cili Shqipëria importon më shumë mallra duke zëvendësuar kështu Italinë që tradicionalisht që ka mbajtur këtë pozicion. Rusia, që deri vitin e shkuar mbante pozicionin e katërt për sa i përket origjinës së mallrave të blera ka zbritur shumë pozicione duke u zëvendësuar nga Arabia Saudite apo Serbia.