“Në 2030 pensionet do të jenë sa pensionet sociale”, Sejdarasi: Financohen nga përjashtimet tatimore

Publikuar më: 17/11/2021, ora 21:26

“Në 2030 pensionet do të jenë sa pensionet sociale”, Sejdarasi: Financohen nga përjashtimet tatimore

Publikuar më: 17/11/2021, ora 21:26

Sipas ekspertit, Bardhi Sejdarasi, “deri me sot në tre dekada, nuk ka patur një angazhim të plotë dhe një vetëdije institucionale dhe politike që të sigurohet që të gjithë ata që një ditë do të jenë pjesë të skemës së pensioneve t’i përfitojnë ato”. Eksperti citon një raport të një instituti prestigjioz si Banka Botërore, e cila nuk duket shpresëdhënëse për ata që do të përfitojnë nga skema në vitet e ardhshme.

“Në 2030 pensionet do të jenë sa pensionet sociale”, Sejdarasi: Financohen nga përjashtimet tatimore

Publikuar më: 17/11/2021, ora 21:26

Sipas ekspertit, Bardhi Sejdarasi, “deri me sot në tre dekada, nuk ka patur një angazhim të plotë dhe një vetëdije institucionale dhe politike që të sigurohet që të gjithë ata që një ditë do të jenë pjesë të skemës së pensioneve t’i përfitojnë ato”. Eksperti citon një raport të një instituti prestigjioz si Banka Botërore, e cila nuk duket shpresëdhënëse për ata që do të përfitojnë nga skema në vitet e ardhshme.