Në Bardhoc, ku në mungesë të ujit të pijshëm qindra familje shfrytëzojnë kroin e fshatit

Fshati Bardhoc Qendër në rrethin e Kukësit edhe pse buzë rrugës së Kombit dhe vetëm 10km nga Kukësi, vuan prej vitesh mungesën e ujit të pijshëm në banesat e tyre.
Fëmijë, gra, burra dhe të moshuar me bidonë në duar dhe me karroca vijnë çdo ditë në të vetmin krua të fshatit, për të mbushur ujë për të pirë dhe për t’u larë.
“Kemi 25 vjet që nuk kemi ujë, lekët i kanë marrë, por ujë nuk ka. Ujin e pijshëm e mbushim në kroin e fshatit”, thonë banorët.
Pamjet që të kthejnë qindra vite pas, tregojnë më shumë se çdo ankesë të banorëve. Situata pranohet edhe nga vetë administratori i zonës, Bilbil Shahu, që thotë për A2 se “ deri 5 vite më parë ka patur një depozitë të kohës së Enverit, por është e amortizuar tërësisht”.
Banorët i bëjnë apel bashkisë së Kukësit që të mundësojë sjelljen e ujit në banesat e tyre, pasi zona ka ujë të bollshëm por mungojnë investimet.
“I lutemi kryetarit të bashkisë Kukës Safet Gjici të na ndihmojë në këtë drejtim, sepse gjysma e fshatit është larguar pikërisht për mungesën e ujit të pijshëm”, thotë një i moshuar.