Në foto, 30 vite Shqipëri

Publikuar më: 4/6/2022, ora 14:36

Në foto, 30 vite Shqipëri

Publikuar më: 4/6/2022, ora 14:36

Ishte viti 1993 ku ai mbërriti në Shqipëri me një mision ndryshe nga ai me të cilin kthehet sot pas gati 3 dekadash. Maurizio Bosio është mjek dhe si i tillë erdhi edhe në vendin tonë. Udhëtoi nga Italia, por, që nga ajo kohë është rikthyer herë pas here në këtë vend të kontrasteve të mëdha. Atë kohë ai realizoi disa fotografi. I mbajti si një ditar udhëtimi dhesi një udhëtim në kohë sot, na prezanton një album të Shqipërisë ndër vite, i gjithi i realizuar në bardhezi, një metaforë që ai vetë do ta rrëfejnë në këtë prezantim të ditarit të vet të imazheve, por që njëkohësisht është edhe ditari i një Shqipërisë që zbukurohet e shëmtohet njëkohësisht.

Në foto, 30 vite Shqipëri

Publikuar më: 4/6/2022, ora 14:36

Ishte viti 1993 ku ai mbërriti në Shqipëri me një mision ndryshe nga ai me të cilin kthehet sot pas gati 3 dekadash. Maurizio Bosio është mjek dhe si i tillë erdhi edhe në vendin tonë. Udhëtoi nga Italia, por, që nga ajo kohë është rikthyer herë pas here në këtë vend të kontrasteve të mëdha. Atë kohë ai realizoi disa fotografi. I mbajti si një ditar udhëtimi dhesi një udhëtim në kohë sot, na prezanton një album të Shqipërisë ndër vite, i gjithi i realizuar në bardhezi, një metaforë që ai vetë do ta rrëfejnë në këtë prezantim të ditarit të vet të imazheve, por që njëkohësisht është edhe ditari i një Shqipërisë që zbukurohet e shëmtohet njëkohësisht.