Në Mitrovicën e Veriut, aty ku flitet shqip, shkruhet serbisht dhe votohet për Kosovën

Në Mitrovicë, duket se shkëmbimi i territoreve është realitet prej gati 20 vitesh. Edhe pse qyteti është pjesë e Republikës së Kosovës, ura e Ibrit është vija “e përkryer” ndarëse mes shqiptarëve dhe serbëve. Edhe në ditën e zgjedhjeve, gjendja është e njëjtë. Nga një anë flamujt e simbolet e Serbisë, në anën tjetër ato të Kosovës e Shqipërisë. Edhe pse të dy “palët” pranojnë se situata është më e qetë dhe nuk ka përplasje mes tyre, kontaktet janë tepër të rralla.
Votimet në qytetin e ndarë i ndoqi gazetarja e A2, Alba Alishani.

  • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama për A2: Nuk do të biem në pesimizëm për negociatat
  • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama për A2: Tani kanë hyrë në lojë të gjithë të mëdhenjtë
  • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ka një barrikadë nga ana e Francës për të ndryshuar natyrën e procesit
  • LAJMI I FUNDIT | Rama në Bruksel: Ndarje nga Maqedonia? S’jemi në këto kushte