Në tokë për pak sekonda, shembet oxhaku i fundit i qymyrit në Skoci

Publikuar më: 9/12/2021, ora 16:06

Në tokë për pak sekonda, shembet oxhaku i fundit i qymyrit në Skoci

Publikuar më: 9/12/2021, ora 16:06

Skocia shembi të enjten oxhakun e fundit të një termocentrali me qymyr në vend. Oxhaku 183 metra i lartë u shkatërrua plotësisht brenda pak sekondash pasi kryeministrja e vendit, Nicola Sturgeun, shtypi butonin e detonatorit. “Shembja e këtij oxhaku shënon fundin e energjisë së siguruar nga qymyri në vendin tonë, pasi e gjithë bota tani duhet të shpejtojë drejt energjive të rinovueshme për hir të planetit tonë dhe brezave të ardhshëm”, tha ajo më pas.

Në tokë për pak sekonda, shembet oxhaku i fundit i qymyrit në Skoci

Publikuar më: 9/12/2021, ora 16:06

Skocia shembi të enjten oxhakun e fundit të një termocentrali me qymyr në vend. Oxhaku 183 metra i lartë u shkatërrua plotësisht brenda pak sekondash pasi kryeministrja e vendit, Nicola Sturgeun, shtypi butonin e detonatorit. “Shembja e këtij oxhaku shënon fundin e energjisë së siguruar nga qymyri në vendin tonë, pasi e gjithë bota tani duhet të shpejtojë drejt energjive të rinovueshme për hir të planetit tonë dhe brezave të ardhshëm”, tha ajo më pas.