Negociatat e anëtarësimit, Këshilli Europian pa vendim: I rikthehemi në 2020

Vetëm dy rreshta iu la Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në dokumentin e konkluzioneve të Këshillit Europian që refuzoi hapjen e negociatave me Shqipërinë. “Këshilli Europian do t’i rikthehet çështjes së zgjerimit përpara samitit mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor që mbahet në maj të 2020 në Zagreb”.