Nënshkrimi i marrëveshjeve në Berlin, Bashkurti: Kanë dimension europian, nuk mund të thuhet e njëjta për ato të Open Balkan

Publikuar më: 3/11/2022, ora 21:57

Nënshkrimi i marrëveshjeve në Berlin, Bashkurti: Kanë dimension europian, nuk mund të thuhet e njëjta për ato të Open Balkan

Publikuar më: 3/11/2022, ora 21:57

Me nënshkrimin e marrëveshjeve në Samitin e Berlinit, për Ballkanin Perëndimor mund të hapet një fazë e re në marrëdhëniet me vendet europiane, por edhe mes tyre. Sipas profesorit dhe pedagogut Lisen Bashkurti, marrëveshjet e sotme shënojnë një hap cilësorë nga ato të Open Balkan. “Procesi i Berlinit buron drejtpërsëdrejti nga BE dhe i shërben për integrimin e këtyre vendeve në BE, nuk duhet parë si proces i ndarë. Po ndodh në kushte gjeopolitike shumë të veçanta, dhe merr një rëndësi të veçantë, me një Bashkim Europian më solid dhe të orientuar drejt Ballkanit Perëndimor, dhe kjo shpjegon pse liderët ballkanike i janë përgjigjur pozitivisht”.

Nënshkrimi i marrëveshjeve në Berlin, Bashkurti: Kanë dimension europian, nuk mund të thuhet e njëjta për ato të Open Balkan

Publikuar më: 3/11/2022, ora 21:57

Me nënshkrimin e marrëveshjeve në Samitin e Berlinit, për Ballkanin Perëndimor mund të hapet një fazë e re në marrëdhëniet me vendet europiane, por edhe mes tyre. Sipas profesorit dhe pedagogut Lisen Bashkurti, marrëveshjet e sotme shënojnë një hap cilësorë nga ato të Open Balkan. “Procesi i Berlinit buron drejtpërsëdrejti nga BE dhe i shërben për integrimin e këtyre vendeve në BE, nuk duhet parë si proces i ndarë. Po ndodh në kushte gjeopolitike shumë të veçanta, dhe merr një rëndësi të veçantë, me një Bashkim Europian më solid dhe të orientuar drejt Ballkanit Perëndimor, dhe kjo shpjegon pse liderët ballkanike i janë përgjigjur pozitivisht”.