Nesho: Rusia po humb luftën, SHBA kërkon reformimin e Këshillit të Sigurimit

Publikuar më: 21/9/2022, ora 21:43

Nesho: Rusia po humb luftën, SHBA kërkon reformimin e Këshillit të Sigurimit

Publikuar më: 21/9/2022, ora 21:43

Tensioni ndërkombëtar dhe rajonal po arrin majat me vendin e presidentit rus për mobilizim të pjesshëm në Ukrainë, dhe kërcënimet edhe bërthamore. Për diplomatin Agim Nesho, “Rusia e ka humbur luftën, Ukraina po kundërsulmon duke marrë territore të konsiderushme. Por Putini po ballafaqohet me një rebelim të brendshëm, dhe masa e mobilizimit do të thotë se nuk ka më mundësi në aspektin ushtarak, e ka konsumuar, dhe nga ana tjetër opinioni publik po del kundra hapur, duke parë numrin e ushtarëve të vdekur. Ai përpara këtij dështimi kërkon një zgjidhje”. Por tentativat e Putin për përmbysjen e rendit botëror kërkohet të shmanget nga Uashingtoni.

Nesho: Rusia po humb luftën, SHBA kërkon reformimin e Këshillit të Sigurimit

Publikuar më: 21/9/2022, ora 21:43

Tensioni ndërkombëtar dhe rajonal po arrin majat me vendin e presidentit rus për mobilizim të pjesshëm në Ukrainë, dhe kërcënimet edhe bërthamore. Për diplomatin Agim Nesho, “Rusia e ka humbur luftën, Ukraina po kundërsulmon duke marrë territore të konsiderushme. Por Putini po ballafaqohet me një rebelim të brendshëm, dhe masa e mobilizimit do të thotë se nuk ka më mundësi në aspektin ushtarak, e ka konsumuar, dhe nga ana tjetër opinioni publik po del kundra hapur, duke parë numrin e ushtarëve të vdekur. Ai përpara këtij dështimi kërkon një zgjidhje”. Por tentativat e Putin për përmbysjen e rendit botëror kërkohet të shmanget nga Uashingtoni.