“Nga ‘dashuria’ me Kim Jong-un te Kosova”, Robelli: Marrëveshja në Uashington në funksion të fushatës së Trump

Obligim i ndërmjetësuar dhe normalizim ekonomik? Pse duhej ndërmjetësues amerikan për të arbitruar një relatë ekzistuese, në këtë rast raport ekonomik mes Kosovës e Serbisë e që kjo marrëveshje, nuk i jep progres zhvillimi, por ripërmend, projektet dhe idetë ekzistuese që nuk morën hov praktik ndonjëherë? A mos vallë, vullneti i shtuar për implementim do të ketë katalizator zyrat e Uashingtonit? Pse duhej normalizim ekonomik, me firma që u hodhën për më shumë se të 60-n herë në negocimet bilaterale Kosovë-Serbi, në dokumentet e përveçme, që marrëveshjen, në qoftë e tillë, nuk e konsiderojnë më njëra-tjetrën, por me SHBA-të, të cilat nga ana e tyre, sigurojnë se nuk janë ata, garantët për vijimësi në praktikë të kësaj marrëveshje.

Për këto zhvillime foli në A2 gazetari e opinionisti nga Kosova, i cili kontributin intelektual e jep në gazetën zvicerane “Tages-Anzeiger” si redaktor, Enver Robelli.