“Ngjarje historike për shqiptarët”, Osmani e Meta përkujtojnë 110 vjetorin e Kuvendit të Junikut

Publikuar më: 23/5/2022, ora 18:02

“Ngjarje historike për shqiptarët”, Osmani e Meta përkujtojnë 110 vjetorin e Kuvendit të Junikut

Publikuar më: 23/5/2022, ora 18:02

Dy presidentët shqiptarë, Ilir Meta dhe Vjosa Osmani, u bënë bashkë në përkujtimin e 110 vjetorit të Kuvendit Junikut, nga ku Hasan Prishtina, Bajram Curri, Isa Boletini, bashkë me delegatët e tjerë, miratuan një program politik ku kërkohej autonomia e Shqipërisë, caktimi i shqipes dhe alfabetit kombëtar si gjuhë zyrtare dhe vendosja e administratës shqiptare.

“Ngjarje historike për shqiptarët”, Osmani e Meta përkujtojnë 110 vjetorin e Kuvendit të Junikut

Publikuar më: 23/5/2022, ora 18:02

Dy presidentët shqiptarë, Ilir Meta dhe Vjosa Osmani, u bënë bashkë në përkujtimin e 110 vjetorit të Kuvendit Junikut, nga ku Hasan Prishtina, Bajram Curri, Isa Boletini, bashkë me delegatët e tjerë, miratuan një program politik ku kërkohej autonomia e Shqipërisë, caktimi i shqipes dhe alfabetit kombëtar si gjuhë zyrtare dhe vendosja e administratës shqiptare.