Ngjitja në male, pasioni që po “pushon” në kohën e koronavirusit

Ngjitjet në mal, një trend që ka njohur rritje në vitet e fundit. Një aktivitet i shëndetshëm, por edhe një mënyrë e mirë për të zbuluar Shqipërinë. Por prej më shumë se një muaji tashmë, koronavirusi ka bllokuar alpinizmin e organizuar, që në vetvete është një pjesë e rëndësishme e sektorit të turizmit, me qindra vizitorë vendas dhe të huaj në vit. Fisnik Muça, nga “High Albania Mountain Club”, tregon në Ditarin e A2 si ka ndikuar koronavirusi në këtë pasion dhe profesion të tijin.