Ngjyrat që pushtuan Ulqinin

Publikuar më: 4/11/2021, ora 17:19

Ngjyrat që pushtuan Ulqinin

Publikuar më: 4/11/2021, ora 17:19

Ishte viti 1571, kur në këtë qytet ku rrugëtojmë sot, hyri një spanjoll me emrin Miguel Cervantes. I kapur peng pas një beteje me spanjollët në Mesdhe, Cervantes dërgohet në burg. I duhet të vuajë dënimin në Ulqin. Këtu ai qëndron në burg për 5 vjet, periudhë gjatë së cilës ai shkruan romanin “Don Kishoti”. Në atë kohë, qyteti quhej ende Cita di Dolcinio, dhe Cervantes i jep emrin Dulcinea të dashurës së Don Kishotit.

Ngjyrat që pushtuan Ulqinin

Publikuar më: 4/11/2021, ora 17:19

Ishte viti 1571, kur në këtë qytet ku rrugëtojmë sot, hyri një spanjoll me emrin Miguel Cervantes. I kapur peng pas një beteje me spanjollët në Mesdhe, Cervantes dërgohet në burg. I duhet të vuajë dënimin në Ulqin. Këtu ai qëndron në burg për 5 vjet, periudhë gjatë së cilës ai shkruan romanin “Don Kishoti”. Në atë kohë, qyteti quhej ende Cita di Dolcinio, dhe Cervantes i jep emrin Dulcinea të dashurës së Don Kishotit.