Nis gjyqi i parë për krime lufte në Hagë, Salih Mustafa akuzohet për vrasjen e bashkëatdhetarëve shqiptarë

Në gjykatën e posacme të Kosovës në Hagë, u hap procesi i parë gjyqësor për krime lufte, ndaj ish-pjesëtarit të UÇK, Salih Mustafa. Ndër te tjera ai për trajtim mizor, torturë dhe vrasje gjatë periudhës së luftës në Kosovë. Sipas akuzës që është ngritur në qershor të vitit 2020 dhe konfirmuar në shtator të vitit të kaluar, krimet dyshohet të jenë kryer gjatë muajit prill të vitit 1999 në një qendër ndalimi në fshatin Zllash të komunës së Prishtinës.