Nis sundimi i Charles III, nga shpallja mbret te kurorëzimi, ja hapat që ndiqen

Publikuar më: 9/9/2022, ora 16:49

Nis sundimi i Charles III, nga shpallja mbret te kurorëzimi, ja hapat që ndiqen

Publikuar më: 9/9/2022, ora 16:49

Me vdekjen e Elizabetës së II, trashëgimtari i saj, Charles u bë automatikisht mbret. Ai është tani kreu i Commonwealth, një grupim prej 56 vendesh të pavarura dhe 2.4 miliardë njerëzish. Për 14 nga këto shtete, e gjithashtu Britaninë e Madhe, mbreti është kreu i shtetit. Por deri në kurorëzimin e tij janë një sërë hapash praktikë dhe tradicionalë që duhet të ndiqen.

Nis sundimi i Charles III, nga shpallja mbret te kurorëzimi, ja hapat që ndiqen

Publikuar më: 9/9/2022, ora 16:49

Me vdekjen e Elizabetës së II, trashëgimtari i saj, Charles u bë automatikisht mbret. Ai është tani kreu i Commonwealth, një grupim prej 56 vendesh të pavarura dhe 2.4 miliardë njerëzish. Për 14 nga këto shtete, e gjithashtu Britaninë e Madhe, mbreti është kreu i shtetit. Por deri në kurorëzimin e tij janë një sërë hapash praktikë dhe tradicionalë që duhet të ndiqen.