Nishani: Ka një betejë mes socialistëve dhe rilindësve, Rama të tërhiqet

Ish-Presidenti i Republikës, Bujar Nishani, kreu i Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike, tha në një intervistë për A2 CNN, se 10 pikat e paraqitura nga opozita si detyrat e Qeverisë Tranzitore që kërkohet për të çuar vendin në zgjedhje janë vetëm pikënisja e dialogut, për të garantuar zgjedhje të lira në Shqipëri.

“Ka disa zgjedhje rresht ku vullneti i mbrapshtë politik i Kryeministrit kë bërë të mundur deformimin e gjithë procesit dhe mekanizmave”, tha Nishani. “Largimi i tij i hap rrugën konturimit të një qeverisje të re që do të elaborojë ato 10 pika, por edhe të tjera që mund të sjellë tryeza e partive politike, në mënyrë që të garantohet një ambient normal ku partitë të garojnë përballë qytetarëve shqiptare me vullnet dhe jo me dhunë”.

Refuzimi i dialogut nga ana e shumicës që drejton vendin, sipas Nishanit nuk është qëndrimi i të gjithë socialistëve, pasi sheh mes tyre një konflikt të brendshëm. “Zotëria që është në krye të Partisë Socialiste të qëndrojë aty për sa kohë që forumet do ta shohin të arsyeshme. Ka një betejë brenda PS, mes socialistëve dhe rilindësve, por kjo është çështje e tyre dhe le ta zgjidhin vetë. Shqetësimi i Partisë Demokratike dhe opozitës, bazuar mbi fakte dhe prova, ka të bëjë me faktin që personi që është në krye të Qeverisë ka përdorur pushtetin që i jep Qeveria për të deformuar vullnetin qytetar”, tha Nishani. “Duhet të largohet nga ai pozicion pasi e keqpërdor dhe si kryetar i Partisë Socialiste të ulet në tryezë me partitë e tjera politike”.