Nishani: PD, në ditën e saj më trishtuese, tani ka vetëm dy opsione

Përditësuar më: 24/9/2021, ora 10:06

Nishani: PD, në ditën e saj më trishtuese, tani ka vetëm dy opsione

Përditësuar më: 24/9/2021, ora 10:06

Ish-Presidenti, Bujar Nishani, mendon se Partia Demokratike mbetet e vetmja alternativë sot për sot për të bërë të mundur ndryshimet politike në vend. Por për ta bërë këtë, ka nevojë për një ndryshim thelbësor. “PD pati një rezultat më të dobët sesa ai I vitit 2013. 8 vitet e opozitës e kanë zvogëluar akoma më shumë PD, në vend që, sipas logjikës politike, duhet ta ridiminesiononin dhe ta kishin bërë të gatshme për të ardhur në pushtet”, tha Nishani në një intervistë në Ditarin e A2 CNN. “PD është në ditën e saj më trishtuese. Dhe tani ka vetëm dy opsione: Ose të vazhdojë me këtë “status quo”, në këtë kënetë të madhe dhe të shkojë pak nga pak drejt asgjësimit të saj, ose të ridimensionohet në mënyrë dramatike, duke ndryshuar në mënyrë rrënjësore, parimin, strukturat, funksionimin dhe forcën e saj elektorale”.

Nishani: PD, në ditën e saj më trishtuese, tani ka vetëm dy opsione

Përditësuar më: 24/9/2021, ora 10:06

Ish-Presidenti, Bujar Nishani, mendon se Partia Demokratike mbetet e vetmja alternativë sot për sot për të bërë të mundur ndryshimet politike në vend. Por për ta bërë këtë, ka nevojë për një ndryshim thelbësor. “PD pati një rezultat më të dobët sesa ai I vitit 2013. 8 vitet e opozitës e kanë zvogëluar akoma më shumë PD, në vend që, sipas logjikës politike, duhet ta ridiminesiononin dhe ta kishin bërë të gatshme për të ardhur në pushtet”, tha Nishani në një intervistë në Ditarin e A2 CNN. “PD është në ditën e saj më trishtuese. Dhe tani ka vetëm dy opsione: Ose të vazhdojë me këtë “status quo”, në këtë kënetë të madhe dhe të shkojë pak nga pak drejt asgjësimit të saj, ose të ridimensionohet në mënyrë dramatike, duke ndryshuar në mënyrë rrënjësore, parimin, strukturat, funksionimin dhe forcën e saj elektorale”.