Nisja e procesit mësimor, Vokshi: Nuk ka një udhëzues, në disa shkolla mungon dhe uji i rrjedhshëm

Kemi arritur në pikën më të nxehtë të situatës së pandemisë që nga marsi deri tani, ku lufta po zhvillohet tashmë në lëmin e mjekimit dhe të vaksinave. Por, çështja që e bën edhe më të ndjeshme këtë moment është fillimi i shkollës.

Studime të ndryshme herë thonë se moshat e reja janë më të mbrojtur ndaj shkollat duhet të hapen pa asnjë mëdyshje dhe herë një studim tjetër nxjerr se janë pikërisht moshat e reja bartësit më të mëdhenj, kështu që duhet patur shumë kujdes.

Pak ditë na ndajnë nga shtatori dhe nëse do vendoset për t’i hapur shkollat dhe nxënësit të shkojnë në klasa, atëherë detyra që del është siguria sa më e madhe për fëmijët. Ministritë përgjegjëse, e Shëndetësisë dhe e Arsimit, në fakt, dolën dhe thanë se janë gati të nisin shkollën në klasa, por duhet marrë edhe vula përfundimtare e task forcës.

E teksa debati është në rrafshin shëndetësor, natyrisht që edhe politika nuk do rrinte larg kësaj teme. Opozita mendon se shkollat duhet të hapen, por nuk është menduar asgjë në detaje, sipas tyre.

Ish-deputetja e Partisë Demokratike, Albana Vokshi, e cila ka qenë aktive për këtë temë gjatë dy ditëve të fundit, ishte e ftuar në A2 ku u shpreh se deri sot nuk ka një udhëzues.

“Ne kemi shprehur shqetësimet tona në lidhje me opsionin që ministritë përkatëse, n