Nisma e PD për lustracionin, Krasniqi: Nuk është ndërgjegjësim, por lojë politike e ditës, duhet konsensus

Publikuar më: 29/9/2022, ora 16:37

Nisma e PD për lustracionin, Krasniqi: Nuk është ndërgjegjësim, por lojë politike e ditës, duhet konsensus

Publikuar më: 29/9/2022, ora 16:37

Partia Demokratike depozitoi në Kuvend projektligjin e vet për lustracionin si një alternativë përballë dy nismave të tjera të PS dhe Grupit të Alibeajt, me synimin për të larguar nga politika bashkëpunëtorët e ish-sigurimit të shtetit. Kjo është hera e tretë që PD tenton lustracionin e politikës dhe institucioneve, por politologu Afrim Krasniqi e sheh lëvizjen si një manovër në kuadër të lojës politike ditore.

Nisma e PD për lustracionin, Krasniqi: Nuk është ndërgjegjësim, por lojë politike e ditës, duhet konsensus

Publikuar më: 29/9/2022, ora 16:37

Partia Demokratike depozitoi në Kuvend projektligjin e vet për lustracionin si një alternativë përballë dy nismave të tjera të PS dhe Grupit të Alibeajt, me synimin për të larguar nga politika bashkëpunëtorët e ish-sigurimit të shtetit. Kjo është hera e tretë që PD tenton lustracionin e politikës dhe institucioneve, por politologu Afrim Krasniqi e sheh lëvizjen si një manovër në kuadër të lojës politike ditore.