Nisma për Shengenin Ballkanit: Nuk presim Europën, i ftuar i gjithë Ballkani Perëndimor – A2

Nisma për Shengenin Ballkanit: Nuk presim Europën, i ftuar i gjithë Ballkani Perëndimor

Kryeministrat e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, së bashku me Presidentin e Serbisë, u dakordësuan që brenda vitit 2021 të mbyllin procesin e quajtur si Mini-Shengeni i Ballkanit, që do të mundësojë lëvizjen e lirë të njerëzve, mallrave, shërbimeve dhe kapitalit. Gjate takimit trepalësh që ata zhvilluan në Novi Sad, theksuan se nisma është e hapur edhe për Kosovën, Malin e Zi dhe Serbinë.