Një dekadë antimafia, shumë sekuestro dhe pak konfiskime

Përballja e shtetit shqiptar me pasuritë e botës së krimit nuk e ka zanafillën me Operacionin Forca e Ligjit. Një dekadë më parë, në janar 2010 hyri në fuqi ligji antimafia që kishte si qëllim parandalimin dhe goditjen e krimit të organizuar përmes konfiskimit të pasurive të krijuara nga veprimtaria kriminale.