Një gjeneral i vrarë, sulme me raketa dhe një avion me 176 civilë i rrëzuar, kapitulli më i fundit i krizës SHBA-Iran

Marrëdhëniet diplomatike mes Shteteve të bashkuara të Amerikës dhe Iranit kanë qenë të tensionuara përgjatë 3 dekadave të fundit, pas krizës së pengjeve të viteve 80-81, ku mbi 50 amerikanë u mbajtën peng për 444 ditë, në ambasadën amerikane në Teheran. Por çfarë shërbeu së fundmi, si nxitje për konfliktin e radhës? Sot në “Dëshmi”, do të fokusohemi në krizën e fundit, dhjetor 2019-janar 2020. Shumë ka ndodhur për gati 50 ditë. Rikthejmë të përmbledhur konfliktin e këtij viti.