Një ukrainase në Shqipëri: Me rusët kemi qenë si motra dhe vëllezër, politika të gjejë gjuhën e përbashkët

Publikuar më: 27/1/2022, ora 10:51

Një ukrainase në Shqipëri: Me rusët kemi qenë si motra dhe vëllezër, politika të gjejë gjuhën e përbashkët

Publikuar më: 27/1/2022, ora 10:51

Oksana Genkina prej gati 10 vitesh jeton në Tiranë, ku ka krijuar edhe familjen e saj. E larguar në vitin 2012 nga Ukraina, 2 vite para aneksimit të Krimesë nga Rusia, ajo thotë se kriza mes dy shteteve duket më tepër politike, sesa konflikt mes dy popujve. “Në gusht, shkova bashkë me bashkëshortin dhe fëmijët për të vizituar familjen në Kharkiv. Jetojnë 2 orë larg kufirit me Rusinë. Komunikoj çdo ditë me familjarët e mi atje. Jeta vijon normalisht, nuk ka panik. Nëse do të ishte situata shumë e frikshme, njerëzit do të blinin ushqime”, tregon Oksana në Ditarin e A2 CNN.

Një ukrainase në Shqipëri: Me rusët kemi qenë si motra dhe vëllezër, politika të gjejë gjuhën e përbashkët

Publikuar më: 27/1/2022, ora 10:51

Oksana Genkina prej gati 10 vitesh jeton në Tiranë, ku ka krijuar edhe familjen e saj. E larguar në vitin 2012 nga Ukraina, 2 vite para aneksimit të Krimesë nga Rusia, ajo thotë se kriza mes dy shteteve duket më tepër politike, sesa konflikt mes dy popujve. “Në gusht, shkova bashkë me bashkëshortin dhe fëmijët për të vizituar familjen në Kharkiv. Jetojnë 2 orë larg kufirit me Rusinë. Komunikoj çdo ditë me familjarët e mi atje. Jeta vijon normalisht, nuk ka panik. Nëse do të ishte situata shumë e frikshme, njerëzit do të blinin ushqime”, tregon Oksana në Ditarin e A2 CNN.