Një vizitë larg, tetori rozë kundër kancerit të gjirit

Përditësuar më: 28/10/2021, ora 10:24

Një vizitë larg, tetori rozë kundër kancerit të gjirit

Përditësuar më: 28/10/2021, ora 10:24

Kanceri i gjirit është lloji më i përhapur i kancerit për gratë në gjithë botën. Pavarësisht shifrave alarmante të vdekjeve, shumë prej grave të prekura arrijnë të mbijetojnë duke e fituar betejën me tumorin. Diana Myrto është njëra prej tyre. Ajo mësoi se ishte me kancer gjiri në një moshë shumë të re, kur ishte vetëm 27 vjeç. Prej atij momenti, jeta e saj ndryshoi përgjithmonë. Diana iu nënshtrua një sërë ndërhyrjesh dhe trajtimesh mjekësore, me kosto të mëdha psikologjike, por dhe ekonomike, derisa mendoi se e fitoi luftën. Por, vite më vonë, pasi u bë nënë e dy fëmijëve dhe kur mendonte se kanceri e kishte braktisur përfundimisht trupin e saj, Diana konstatoi se tumori ishte rikthyer. Beteja e saj për jetën nisi sërish. Pas një kalvari të gjatë ndërhyrjesh kirurgjikale dhe trajtimesh, sot Diana gëzon shëndet të mirë dhe ka mundësi të shohë fëmijët e saj teksa rriten. Ajo thotë me bindje se diagnostikimi i hershëm i shpëtoi jetën dhe është vendimtar në këtë luftë.

Një vizitë larg, tetori rozë kundër kancerit të gjirit

Përditësuar më: 28/10/2021, ora 10:24

Kanceri i gjirit është lloji më i përhapur i kancerit për gratë në gjithë botën. Pavarësisht shifrave alarmante të vdekjeve, shumë prej grave të prekura arrijnë të mbijetojnë duke e fituar betejën me tumorin. Diana Myrto është njëra prej tyre. Ajo mësoi se ishte me kancer gjiri në një moshë shumë të re, kur ishte vetëm 27 vjeç. Prej atij momenti, jeta e saj ndryshoi përgjithmonë. Diana iu nënshtrua një sërë ndërhyrjesh dhe trajtimesh mjekësore, me kosto të mëdha psikologjike, por dhe ekonomike, derisa mendoi se e fitoi luftën. Por, vite më vonë, pasi u bë nënë e dy fëmijëve dhe kur mendonte se kanceri e kishte braktisur përfundimisht trupin e saj, Diana konstatoi se tumori ishte rikthyer. Beteja e saj për jetën nisi sërish. Pas një kalvari të gjatë ndërhyrjesh kirurgjikale dhe trajtimesh, sot Diana gëzon shëndet të mirë dhe ka mundësi të shohë fëmijët e saj teksa rriten. Ajo thotë me bindje se diagnostikimi i hershëm i shpëtoi jetën dhe është vendimtar në këtë luftë.