Nobeli për Mjekësinë, vlerësohet shkencëtari suedez që zbërtheu ADN e neandertalëve

Publikuar më: 3/10/2022, ora 16:38

Nobeli për Mjekësinë, vlerësohet shkencëtari suedez që zbërtheu ADN e neandertalëve

Publikuar më: 3/10/2022, ora 16:38

Shkencëtari suedez Svante Paabo mori çmimin Nobel në mjekësi për zbulimet mbi evoluimin e qënieve njerëzore. Ai u vlerësua për punën e jashtëzakonshme në zbërthimin e kodit gjenetik të paraardhësve tanë të zhdukur, Neandertalët dhe Denisovanët.

Nobeli për Mjekësinë, vlerësohet shkencëtari suedez që zbërtheu ADN e neandertalëve

Publikuar më: 3/10/2022, ora 16:38

Shkencëtari suedez Svante Paabo mori çmimin Nobel në mjekësi për zbulimet mbi evoluimin e qënieve njerëzore. Ai u vlerësua për punën e jashtëzakonshme në zbërthimin e kodit gjenetik të paraardhësve tanë të zhdukur, Neandertalët dhe Denisovanët.