Nobeli për Paqen, vlerësohen aktivistët në Bjellorusi, Rusi e Ukrainë

Publikuar më: 7/10/2022, ora 15:42

Nobeli për Paqen, vlerësohen aktivistët në Bjellorusi, Rusi e Ukrainë

Publikuar më: 7/10/2022, ora 15:42

Aktivisti bjellorus Ales Bialiatski dhe dy organizata në mbrojtje të njeriut në Ukrainë dhe Rusi, morën çmimin Nobel për Paqen të këtij viti. Komiteti norvegjez i Nobelit vlerësoi përpjekjen e jashtëzakonshme për të dokumentuar krimet e luftës dhe abuzimet e pushtetit në vendet respektive, por theksoi se ky nuk ishte një çmim kundër Putin.

Nobeli për Paqen, vlerësohen aktivistët në Bjellorusi, Rusi e Ukrainë

Publikuar më: 7/10/2022, ora 15:42

Aktivisti bjellorus Ales Bialiatski dhe dy organizata në mbrojtje të njeriut në Ukrainë dhe Rusi, morën çmimin Nobel për Paqen të këtij viti. Komiteti norvegjez i Nobelit vlerësoi përpjekjen e jashtëzakonshme për të dokumentuar krimet e luftës dhe abuzimet e pushtetit në vendet respektive, por theksoi se ky nuk ishte një çmim kundër Putin.