“Nuk bazohet në rregullat e BE”, Parlamenti Europian rezerva të forta për Ballkanin e Hapur

Publikuar më: 24/11/2022, ora 15:55

“Nuk bazohet në rregullat e BE”, Parlamenti Europian rezerva të forta për Ballkanin e Hapur

Publikuar më: 24/11/2022, ora 15:55

Parlamenti Europian godet rëndë nismën Open Balkan. Ligjvënësit kanë miratuar një rezolutë për strategjinë e re të zgjerimit të Bashkimit Europian me këshilla dhe rekomandime për qasjen ndaj vendeve të Ballkanit Perëndimor, duke vënë në pah nevojën për gjithëpërfshirje në projektet ekonomike, raporte me fqinjësi të mirë dhe përshtatje e harmonizim me ligjet dhe rregullat e Unionit.

“Nuk bazohet në rregullat e BE”, Parlamenti Europian rezerva të forta për Ballkanin e Hapur

Publikuar më: 24/11/2022, ora 15:55

Parlamenti Europian godet rëndë nismën Open Balkan. Ligjvënësit kanë miratuar një rezolutë për strategjinë e re të zgjerimit të Bashkimit Europian me këshilla dhe rekomandime për qasjen ndaj vendeve të Ballkanit Perëndimor, duke vënë në pah nevojën për gjithëpërfshirje në projektet ekonomike, raporte me fqinjësi të mirë dhe përshtatje e harmonizim me ligjet dhe rregullat e Unionit.