“Nuk ka ekzistuar vetoja bullgare”, Aliaj: Mekanizëm bllokues, pasi nuk e meritojmë integrimin

Publikuar më: 22/6/2022, ora 21:45

“Nuk ka ekzistuar vetoja bullgare”, Aliaj: Mekanizëm bllokues, pasi nuk e meritojmë integrimin

Publikuar më: 22/6/2022, ora 21:45

Njohës i çështjes së integrimit Ilir Aliaj u shpreh në Debat se çështja e vetos bullgare nuk ka ekzistuar asnjëherë dhe se ajo është një mekanizëm i bllokut për të na mbajtur ku jemi pasi Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut nuk e meritojnë hapjen e negociatave. Sipas Aliajt, nëse Brukseli dhe Uashingtoni do të kishin dashur heqjen e vetos, ajo do të ishte hequr menjëherë, vetëm me një telefonatë drejt Bullgarisë.

“Nuk ka ekzistuar vetoja bullgare”, Aliaj: Mekanizëm bllokues, pasi nuk e meritojmë integrimin

Publikuar më: 22/6/2022, ora 21:45

Njohës i çështjes së integrimit Ilir Aliaj u shpreh në Debat se çështja e vetos bullgare nuk ka ekzistuar asnjëherë dhe se ajo është një mekanizëm i bllokut për të na mbajtur ku jemi pasi Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut nuk e meritojnë hapjen e negociatave. Sipas Aliajt, nëse Brukseli dhe Uashingtoni do të kishin dashur heqjen e vetos, ajo do të ishte hequr menjëherë, vetëm me një telefonatë drejt Bullgarisë.