Oferta e qeverisë për pedagogët, Alimehmeti: Jemi mbrapa rajonit, do marrim vetëm largim të vazhdueshëm të rinisë

Publikuar më: 5/10/2022, ora 14:07

Oferta e qeverisë për pedagogët, Alimehmeti: Jemi mbrapa rajonit, do marrim vetëm largim të vazhdueshëm të rinisë

Publikuar më: 5/10/2022, ora 14:07

Pas protestës së pedagogëve këtë të mërkurë, kryeministri Edi Rama dhe ministrja e Arsimit Evis Kushi njoftuan se qeveria ka marrë vendim për rritjen e pagës së tyre, sipas një skeme ku parashikohet që nga 15% që është vendosur rritja, 7% të financohet nga buxheti i shtetit dhe pjesa tjetër nga buxheti i vetë universiteteve. Mjeku dhe pedagogu, Ilir Alimehmeti, tha se grupi drejtues i sindikatës do të vlerësojë propozimin, për të vendosur nëse do ta pranojë atë, apo do të përshkallëzojë protestën deri në bojkot të nisjes së vitit të ri akademik më 17 tetor. “Kryesia do të dalë me një vendim. Protesta nuk është vetëm e pedagogëve. Sindikata mbulon edhe punonjësit administrativë, nga sanitarja te drejtori”, tha Alimehmeti në studion e Ditarit në A2 CNN.

Oferta e qeverisë për pedagogët, Alimehmeti: Jemi mbrapa rajonit, do marrim vetëm largim të vazhdueshëm të rinisë

Publikuar më: 5/10/2022, ora 14:07

Pas protestës së pedagogëve këtë të mërkurë, kryeministri Edi Rama dhe ministrja e Arsimit Evis Kushi njoftuan se qeveria ka marrë vendim për rritjen e pagës së tyre, sipas një skeme ku parashikohet që nga 15% që është vendosur rritja, 7% të financohet nga buxheti i shtetit dhe pjesa tjetër nga buxheti i vetë universiteteve. Mjeku dhe pedagogu, Ilir Alimehmeti, tha se grupi drejtues i sindikatës do të vlerësojë propozimin, për të vendosur nëse do ta pranojë atë, apo do të përshkallëzojë protestën deri në bojkot të nisjes së vitit të ri akademik më 17 tetor. “Kryesia do të dalë me një vendim. Protesta nuk është vetëm e pedagogëve. Sindikata mbulon edhe punonjësit administrativë, nga sanitarja te drejtori”, tha Alimehmeti në studion e Ditarit në A2 CNN.