“Open Balkan” projekt rus? Vuçiç dhe Rama mohojnë nga Ohri, tjetër ftesë për Kosovën

Publikuar më: 8/6/2022, ora 19:39

“Open Balkan” projekt rus? Vuçiç dhe Rama mohojnë nga Ohri, tjetër ftesë për Kosovën

Publikuar më: 8/6/2022, ora 19:39

“Open Balkan” nuk është një projekt i Rusisë. Me këtë fjalë liderët e tre shteteve themeluese të nismës kundërshtuan fjalët e kreut të diplomacisë ruse, Sergei Lavrov i cili pak ditë më parë nënvizoi se mbështet këtë nismë pasi favorizon Serbinë. “Kur u firmos kjo ishte Zorani, Edi dhe unë. Nuk e fsheh marrëdhënien tradicionale që kemi me Federatën Ruse”, tha presidenti serb.

“Open Balkan” projekt rus? Vuçiç dhe Rama mohojnë nga Ohri, tjetër ftesë për Kosovën

Publikuar më: 8/6/2022, ora 19:39

“Open Balkan” nuk është një projekt i Rusisë. Me këtë fjalë liderët e tre shteteve themeluese të nismës kundërshtuan fjalët e kreut të diplomacisë ruse, Sergei Lavrov i cili pak ditë më parë nënvizoi se mbështet këtë nismë pasi favorizon Serbinë. “Kur u firmos kjo ishte Zorani, Edi dhe unë. Nuk e fsheh marrëdhënien tradicionale që kemi me Federatën Ruse”, tha presidenti serb.