Pagat në rënie, administrata e fryrë, privati vuan për krah pune

Publikuar më: 13/6/2022, ora 15:38

Pagat në rënie, administrata e fryrë, privati vuan për krah pune

Publikuar më: 13/6/2022, ora 15:38

Çmime më të larta dhe paga më të ulëta për shqiptarët në tremujorin e parë të 2022. Sipas të dhënave të INSTAT, administrata është fryrë me të punësuar, por pagat e tyre kanë pësuar një tkurrje me rreth 0.5%. Ndërkohë sektori privat premton paga më të mira, por aktualisht vuan mungesën e fuqisë punëtore. Për ekspertët kriza aktuale e ka bërë më të vështirë tregun e punës dhe të papëlqyer për profesionistët e të rinjtë që zgjedhin të emigrojnë.

Pagat në rënie, administrata e fryrë, privati vuan për krah pune

Publikuar më: 13/6/2022, ora 15:38

Çmime më të larta dhe paga më të ulëta për shqiptarët në tremujorin e parë të 2022. Sipas të dhënave të INSTAT, administrata është fryrë me të punësuar, por pagat e tyre kanë pësuar një tkurrje me rreth 0.5%. Ndërkohë sektori privat premton paga më të mira, por aktualisht vuan mungesën e fuqisë punëtore. Për ekspertët kriza aktuale e ka bërë më të vështirë tregun e punës dhe të papëlqyer për profesionistët e të rinjtë që zgjedhin të emigrojnë.