Pandemia, luftërat dhe klima, rritje me 10 milionë në 5 vite për “skllavërinë” moderne

Publikuar më: 12/9/2022, ora 16:31

Pandemia, luftërat dhe klima, rritje me 10 milionë në 5 vite për “skllavërinë” moderne

Publikuar më: 12/9/2022, ora 16:31

Kombet e Bashkuara kanë publikuar një raport te ri, duke konfirmuar se skllavëria moderne është një fenomen gjithnjë e me shumë shqetësues me një rritje. 50 milionë persona i nënshtrohen punës apo martesave të detyruara, 10 milionë më shumë se 5 vite më parë. Në ketë përkeqësim ka ndikuar pandemia koronavirus, konfliktet e armatosura si dhe ndryshimet klimatike.

Pandemia, luftërat dhe klima, rritje me 10 milionë në 5 vite për “skllavërinë” moderne

Publikuar më: 12/9/2022, ora 16:31

Kombet e Bashkuara kanë publikuar një raport te ri, duke konfirmuar se skllavëria moderne është një fenomen gjithnjë e me shumë shqetësues me një rritje. 50 milionë persona i nënshtrohen punës apo martesave të detyruara, 10 milionë më shumë se 5 vite më parë. Në ketë përkeqësim ka ndikuar pandemia koronavirus, konfliktet e armatosura si dhe ndryshimet klimatike.