Papa Françesku angazhohet për paqen në Ukrainë: Gati të takohem me Putin

Publikuar më: 3/5/2022, ora 11:44

Papa Françesku angazhohet për paqen në Ukrainë: Gati të takohem me Putin

Publikuar më: 3/5/2022, ora 11:44

Papa Francesku ka vendosur të angazhohet personalisht për t’i dhënë fund konfliktit të armatosur në Ukrainë, i cili deri në këto momente iu ka marrë jetën mijëra ushtarëve dhe civilëve, si dhe ka shkaktura dëme të pallogaritshme. Gjatë një interviste për mediat italiane, Ati i Shenjtë shprehet se për momentin nuk mund të shkojë në Kiev, por do të tentojë një takim me presidentin rus, Vladimir Putin, ndonëse dyshon se kjo gjë do të sillte ndonjë ndryshim të situatës aktuale.

Papa Françesku angazhohet për paqen në Ukrainë: Gati të takohem me Putin

Publikuar më: 3/5/2022, ora 11:44

Papa Francesku ka vendosur të angazhohet personalisht për t’i dhënë fund konfliktit të armatosur në Ukrainë, i cili deri në këto momente iu ka marrë jetën mijëra ushtarëve dhe civilëve, si dhe ka shkaktura dëme të pallogaritshme. Gjatë një interviste për mediat italiane, Ati i Shenjtë shprehet se për momentin nuk mund të shkojë në Kiev, por do të tentojë një takim me presidentin rus, Vladimir Putin, ndonëse dyshon se kjo gjë do të sillte ndonjë ndryshim të situatës aktuale.