Paralajmërimi i Moskës: “Sanksioneve të BE-së, i përgjigjemi me luftë”

Ashpërsohen tonet mes Rusisë dhe BE-së. Ministri jashtëm rus, Sergei Lavrov deklaron se Rusia është gati të ndërpresë çdo lidhje me Bashkimin Europian, nëse blloku vendos sanksione të reja ndaj saj. Tensionet janë shtuar pas përplasjeve për lirimin e opozitarit Alexei Nalavalni dhe dëbimin e disa diplomatëve europianë nga Rusia.