Parashikimi i FMN: Perspektivë e zymtë për ekonominë botërore, rrezik recesioni

Publikuar më: 27/7/2022, ora 15:41

Parashikimi i FMN: Perspektivë e zymtë për ekonominë botërore, rrezik recesioni

Publikuar më: 27/7/2022, ora 15:41

Ekonomia botërore rrezikohet nga një recesion tjetër ekonomik. Rritja do të ngadalësohet, teksa perspektivat për një rikuperim të shpejtë janë të zymta. Është ky parashikimi që bën Fondi Monetar Ndërkombëtar, që analizon se janë disa goditje që kanë tronditur ekonominë botërore, si pandemia, inflacioni I lartë dhe lufta në Ukrainë.

Parashikimi i FMN: Perspektivë e zymtë për ekonominë botërore, rrezik recesioni

Publikuar më: 27/7/2022, ora 15:41

Ekonomia botërore rrezikohet nga një recesion tjetër ekonomik. Rritja do të ngadalësohet, teksa perspektivat për një rikuperim të shpejtë janë të zymta. Është ky parashikimi që bën Fondi Monetar Ndërkombëtar, që analizon se janë disa goditje që kanë tronditur ekonominë botërore, si pandemia, inflacioni I lartë dhe lufta në Ukrainë.